1 adag: 2634 kJ/630 kcal Elkészítési idő: 40 perc Hozzávalók 4 személyre:
1 csirkemell + 2 csirkecomb 4 evőkanál olaj 1 csapott kiskanál só fél mokkáskanál őrölt fekete bors 40 dkg fagyasztott, morzsolt kukorica 6 kemény paradicsom 2-3 nagy, piros húsú paprika 1 kígyóuborka 4 ág szárzeller
az öntethez:
2 szép szál újhagyma néhány szem kapribogyó 1 ecetes uborka 5 evőkanál majonéz 5 evőkanál tejföl 1 evőkanál ketchup fél dl tejszín 1-1 csipetnyi só őrölt fekete bors 1 kiskanál citromlé porcukor és kevés mustár
A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban kevergetve 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza. A kukoricát fölengedés után csöpögtesse le. A paradicsomokat - miután szárát kimetszette - cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágja. A halványzeller vékony külső hártyáját fejtse le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra. A mártáshoz az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza. Ízlés szerinti mennyiségben adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt. Az előkészített hozzávalókat a csirkefalatokkal együtt rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja. A mártást külön kínálja hozzá. Jó étvágyat!
|