Oktatás az utánpótlás területén.
Jancsi (HG5VY) rádióforgalmazást oktat.
Levi antenna szerelés közben.
Géza (HG5GZA) a terepet rendezi, avagy fűvet nyír.
Glédában az antennák.
Yagi antenna restaurálás (HA5CH Pisti, Levi és HG5BMR Feri).
144Mhz-es antenna telepítés (HA5AGP Pisti).
Csendes a tábor, ... ebéd van.
Géza (HG5GZA) az rh antenna sikeres telepítése után a forgalmazás örömeiben leli kedvét,
vagyis forgalmaz egy keveset.
URH verseny, izzanak a végfokok.
(HA5BWW Ede és HA5AUC Pisti)
Készülődés az étkezéshez (HA5CH Pisti, Gabi és HA7PC Karcsi).
Csendes a pihenő (Levi).
Technikai megbeszélés,
avagy "hol vannak a Benelux államok?"
Ifjú rádióamatőrök versenyeznek (CQ Budapest)
A tábor első rókavadászai és edzőjük, Krisztián (HA5TBK).
A sikeres rádióverseny utáni örömteli pillanatok.
(nem csak a képen, hanem a valóságban is a csapatkapitány a legboldogabb).
Csilla kellő gyakorlattal küzdötte le az éjszakai akadályt.
Anita első éjszakai róka vadászata.
Dani délután még nem is sejtette, hogy a nap folyamán
rádiós tájfutó oktatáson vesz részt.
Oktatói kisérettel még az éjszakai róka keresést is sikeresen teljesítette.
Levi a biztos útirány bemérését kellő alapossággal intézte.
És jött a vihar!
A tábor lakói a Velence tavi fürdőzés után a hegyre felvezető úton két helyen
akadályba ütköztek. A kidölt fák eltávolításáért szükséges fűrészért Peti felgyalogolt a hegyre,
majd ezután megkezdődött az ádáz hajsza az út járhatóvá tételéért.
Izzasztó munka. Peti fát vág.
A táborban HA5CH Pisti egy pohár borral a kezében várta a hazatérőket.
Mindenkit szívélyesen üdvözölt!
Díjkiosztó!
Helyezések:
Csilla: aranyérem, Anita: aranyérem, Peti: aranyérem,
Máté: ezüstérem, Gabi: aranyérem, Dani: aranyérem, Levi: ezüstérem.
A szervezők még arra is gondoltak, hogy a nyertes versenyzők részére
külön érmeket biztosítsanak (köszönet HA5BF Hencinek!).
A mai napon (2015. július 9-én) a táborozók 2 rókaadóval
küzdöttek, melyet minden versenyző az egy órás szintidőn belül sikeresen megtalált.
És jött a várva várt "veterán" találkozó.
HG7TR Bandi és barátja készíti az ebédet.
HA5ITU Imre szállíthatóvá varázsolja a kereszt yagi antennát.
Ez a kép HA5OJ Pistinek készült.
A képhez tartozó szöveg:
Ezt neked esszük!
Finom a reggeli (tízórai).
Összeállt a csapat egy fotó erejéig.
Ez egy jobb kép!
(csak egy kicsit hiányos) |
A kiemelt munkák között szerepelt a tábor (és az öszes csalán) lekaszálása (5GZA), új antennafészek hegesztése Magirus teleszkóp-árbochoz (5GZA), Dexion-vázas zuhanyozófülke leszabása, hegesztése (5GZA) és felszerelése (5GZA, 5VY), kipróbálása (5VY) vízkészlet felszállítása (5PA). A versenyzői konténerben, Csaszinak hála, működik a megjavított mobil klíma. Az antennák, kábelek, forgatók, naplózó és kereső számítógépek rendben várják a délutáni versenykezdést.
Levi pallérozása mellett (5CH) még egy örökölt keresztyagi helyreállítása is belefér az időbe, tanúsítom, hogy Levi olyan kézügyességgel használja a csővágót, kombináltfogót és csavarhúzót, mint egy felnőtt. A keresztyagit 5CH percek alatt beméri, miközben 5VY gondoskodik az ideiglenes pozícionálásról. Az itélet: tökéletes az illesztés, visszavert hullám csak a rezonanciafrekitől távolabb mutatkozik.
Utána van egy órácskánk, hogy foglalkozzunk az én vadonás Yaesu FT-270-es kézi készülékemmel. Gyönyörű konstrukció, csak bonyolult a rengeteg paraméter beprogramozása. Ajándékba kaptam és most bizonyítani akarom, hogy az én IQ-m a magasabb. Tihanyig és Fonyódig ellát, indítja és veszi az átjátszókat, de a modulációja gyenge. 5CH segít, lesz mit állítgatnom rajta.
5AGP a betontoronyba húzza fel yagiját. A toronyba felmászni és ott forgatóra szerelni közülünk már csak kevesen tudnak, pedig szeretnénk több segítséget nyújtani neki. De délutánra már büszkén csóválja a yagit a forgató.
5PL a társaság anyja, például olyan kávékat főz, hogy nem tudunk ellenállni a kínálásának. Hozzá még elviseli rigolyáinkat és arra is van türelme, hogy az utánpótlás ifjakkal geoláda-vadászatra induljon.
A nap járását követve gondosan árnyékba húzkodjuk a munkaasztalokat, délutánra egy kis szél is érkezik.
Aztán elindul az URH verseny, izgalmas hangzavar hallatszik a fejhallgatókból és sokasodnak a logbejegyzések sorai a képernyőkön. Kiderül, hogy RH verseny is van ma, egy rádió rögtön rá lesz állítva.
Nem lévén gyakorlott forgalmazó, én lassan elbúcsúzom mindenkitől és megfenyegetem őket, hogy még visszatérek táborzárás előtt. Ebben megnyugszunk.