HA5BA ízletes csirkéje
- 6 db egész csirkecomb,
- 15 dkg lángolt kolbász,
- 1/2 kg zöldborsó,
- 1 kg burgonya,
- 5 dkg reszelt sajt,
- 1 nagy alma,
- 1 fel vöröshagyma,
- 3-4 cikk fokhagyma,
- margarin, vaj,
- 1 dl tejszín, 1 dl tejföl,
- só, bors, majoránna, szerecsendió,
- 1 teáskanál magyaros fűszerkeverék
Egy jókora tűzálló edényt jól kikenek margarinnal, és belerakom a feldarabolt csirkecombokat. Rákarikázom a kolbászt, sóval, őrölt borssal, majoránnával, reszelt szerecsendióval, az apróra vágott hagymákkal fűszerezem. Rászórom a megmosott zöldborsót, kevés vajat morzsolok rá. Beterítem a karikára vágott burgonyával, és megsózom. A tejszínt, tejfölt, reszelt sajtot összekeverem a reszelt almával, sóval, ízesítem a fűszerkeverékkel, és a burgonya tetejére öntöm. Megszórom vajdarabkákkal, lefedem az edényt, és a sütőben kb 70 percig sütöm.
Rokfortos zöldsalátával fenséges! |