A Puskás Tivadar Távközlési Technikum 2010-es bolondnapi főzőversenyén a szőrösszívű zsűri különdíját nyerte
Hozzávalók (4 személyre):
· 2 db nagyobb csirkemell (esetleg pulykamell)
· 1 db póréhagyma
· 25 dkg vegyes erdei gomba (lehet fagyasztott, de jobb a friss)
· 1 db nagyobb piros kápia vagy kaliforniai paprika
· 1 db nagyobb alma
· 1 teáskanál kapribogyó (konzervből)
· 1 mokkáskanál zúzott színes bors
· 1 mokkáskanál őrölt chili
· 1 mokkáskanál só
· 1 gerezd fokhagyma
· 2 dl tejszín
· 1 dl kókusz tej
· 0,5 dl barna, sós szójaszósz
· 0,5 dl olívaolaj
· 2 dkg vaj
· 2 l jófajta vörösbor a szakácsokba !
Elkészítés:
A pórét, a gombát és a paprika felét 5 mm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk, és az olívaolajon néhány perc alatt együtt megpirítjuk. A csirkemell filét fél ujjnyi csíkokra vágjuk, bedobjuk a pirított zöldségek közé, és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, ráöntjük a tejet, kókusztejet, szójaszószt, megvagdalt kapribogyót és a fűszereket. 3-4 perc rotyogás után beletesszük a kockákra vágott almát és a maradék felkockázott paprikát. 5-6 perc alatt erős lángon, kevergetve készre főzzük. Párolt rizzsel körítve sikert aratott. Jó étvágyat!
Megjegyzés:
Az „ALICE” nevet a 2010-es diákigazgató (Kiss Kati) adta, merthogy minden csoda van benne.
Az „elnöki csibe” név a készítőkre utal:
HA5OJ régi klubelnök
HA5BF új klubelnök
HG5AWP a vörösborok elnöke |