Hozzávalók:
1 sültcsirke 1 evőkanál vörösborecet 1 evőkanál szezámolaj 2 evőkanál étolaj 1/4 teáskanál szójaszósz 1 evőkanál reszelt vöröshagyma 1/4 teáskanál szárított kapor 1/4 teéskanál só 1/4 teáskanál feketebors 20 dkg rózsáira szedett karfiol 10 dkg uborka 2 zellergyökér 1 cikória (10 dkg) 2 paradicsom 8 olivabogyó a díszítéshez
A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet, az olajat és a fűszereket összekeverjük és ítesítjük. A húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a marinírozott csírkéhez adjuk, ízesítjük, paradicsomszeletekkel és olivabogyóval díszítjük. Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres majonézt ajánlunk hozzá.
Jó étvégyat!
|